Нощно четене – Казанлък

април 27, 2011 § Вашият коментар

Like This!

Поход на книгата - Казанлък

Нощно четене по случай 150 години – библиотека „Искра“  в Казанлък

По подобие на мнго европейски културни събития, свързани с оползотворяването на нощта за култура и в Казанлък биде усъществен подобен ивент. В  библиотека „Искра“ в Казанлък снощи беше проведено среднощно бдение и четене на книжки. Повод за това случване става Националния поход на книгата, но идеята е на библиотечното ръководство.

Ето и цялата новина, отразена от http://dariknews.bg :

„До късно снощи вратите на 150 годишната библиотека бяха отворени за всички желаещи да четат или разгледат библиотечния фонд или просто да почетат на глас части от любима книга. Без предварителна сценична подготовка, като себеразкриване, в приятелски непринуден диалог да споделят мисли по вече прочетеното. В ролята на четци бяха редовни читатели, творци и самите библиотекари.

Сред творбите, които звучаха по тъмно в градската библиотека на Казанлък бяха на Джубран Халил Джубран „Странникът“, Джералд Даръл „Градината на боговете“, Екзюпери и вечната му творба „Малкият принц“, Х.Д.Торо „Уолдън“, Кир Буличов „Момиченцето от Земята“, Дж. Арчър „Смъртта говори“, стиховете на Кина Златева „Великденски камбани“, откъси от „Изкуството на житейската мъдрост“ , Дж.К.Джером „Трима мъже в една лодка.“ , „Ценното време на зрелостта“- преводен текст от далечна Бразилия, с автор Марио де Андраде. А за финал – приказката на Оскар Уайлд- „Себелюбивият великан“.

В приятните кафе-паузи не мина и без разглеждане на казанлъшките вечни теми- за историята на града, за разрушения символ- кулата в Куленската махала и други.

Заради успеха на първия нощен читателски маратон, домакините от казанлъшката библиотека „Искра“ имат амбицията той да стане ежегоден.”

Like This!

Advertisements

Tagged: , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Нощно четене – Казанлък at Казанлък.

meta

%d bloggers like this: