Как да направя сайт безплатно – без хост и домейн?

април 26, 2011 § 2 Коментари

Like This!

Как да направя сайт безплатно? – ако си задавате този въпрос, това означава, че не можете да си направите сайт – или поне не професионално. Все пак има начини това да се случи – да си направите собствен сайт – бързо, лесно и без особени умения и без да инвестирате пари.

Най-лесният начин да си направите сайт без да знаете как се прави сайт и без да ви се дават пари за хост и домейн, е да използвате готовите сайтове на Google. Гугъл сайт ви дава възможност да правите много промени по дизайна на сайта, да слагате видео, снимки, бутони за харесване към фейсбук, включително и да монтирате банери за печелене на пари от интернет. Това, което най-често смущава хората, които си правят сайт в „гугъл сайт“ е, че URL-ът на сайта изглежда странно, например: sites.google.com/site/vachiatsait  Нека това да не ви притеснява. Ако сте изградили правилно сайта си и сте подбрали правилните думички за заглавие и подстраници , които да имат слаба конкуренция (вижте уроци за SЕО оптимизация) вашият гугъл-сайт може да заеме много предни позиции в Google. По принцип, според правилата за оптимизиране на сайтове в заглавието на сайта е по-важно да има ключова дума, по която искате да ви намират, а не толкова заглавието да носи името на самата ви група, фирма, организация. Но това са детайли. Та, за да имате лесно бързо и за 5 мин собствен ваш сайт (а не блог) без да давате пари за хост и домейн е достатъчно да си направите поща в gmail . След като си направите тази поща вътре в пощата имате опция да си направите гугъл сайт. Вижте картинката

  google site     

Оттук нататък всичко е достатъчно ясно показано и не се нуждае от повече обяснения. Просто следвайте стъпките, които са ви указани.

Вие обаче все пак държите да имате сайт (а не блог), който да е безплатен (без платен хост и домейн) и заедно с това не знаете и не ви се учи как се правят сайтове – но не искате гугъл сайт (защото да речем не ви харесва URL-а) – Какво правим тогава????

Ето втори вариант (малко по-сложен и все пак ще може да си направите сайт за около 1 час без да имате познания).

Та, какво правим:

1. Харесваме си и си изтегляме безплатен темпейт за нашия сайт от:

http://www.freecsstemplates.org/css-templates/

2. Запазвате си го на компютъра.

3. Сваляте прогрaмата Dreamweaver от Замунда

http://zamunda.net/details.php?id=98214&hit=1  (с нея ще си напишем в готовия свален темплейт каквото ние искаме – т.е. ще подменим думите в заготовката)

– ако нямате акаунт за Замунда, вижте ТУК!

4. Регистрирате се в Webs.com  Където ви предлагат напълно безплатно хост и домейн и там си качвате сайта. Уебс.ком имат вградена система за качване на сайтове, която работи най-добре в Интернет-експлорър браузър.

(Ако изберете този вариант и не може да се оправите – пишете)

Ареса ли ви статиата? – турити й единиут линк у вашиот блог ! 🙂 🙂

Ето и видео уроци за това как става цялата тази работа със сайта:

Like This!

Advertisements

Tagged: , , , , ,

§ 2 Responses to Как да направя сайт безплатно – без хост и домейн?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Как да направя сайт безплатно – без хост и домейн? at Казанлък.

meta

%d bloggers like this: